Spot remover:

Dit is dé oplossing om aandoeningen zoals pigment, rode puntjes, fibromen (steelwratjes), hand en voet wratjes, couperose, gesprongen haarvaatjes (spinneavi) en milias te verwijderen. Ze zijn cosmetisch ontsierend en vaak irriterend. Ze zijn met de coagulatie apparaat eenvoudig en snel te verwijderen.

Coagulatie, wat is het?

Tijdens deze behandeling wordt door de behandelaar een fijn naaldje op de huidaandoening geplaatst en door een elektrisch stroompje verhit en vernietigd. Het is een veilige methode die uiterst geschikt is voor kleine oppervlakken. Op deze wijze is geen chirurgisch ingreep nodig en wordt de vorming van een litteken voorkomen.

Deze coagulatie therapie kan vaak binnen enkele minuten tot ongeveer 15 minuten worden uitgevoerd. Voor een optimaal resultaat zijn in sommige gevallen meerdere behandelingen nodig met een tussentijd van 4 weken zodat de huid eerst weer herstelt is.

Hoe wordt een coagulatie behandeling uitgevoerd?

Wanneer is vastgesteld dat de huidafwijking geschikt is om met coagulatie te verwijderen wordt de te behandelen plek ontsmet met een antiseptische oplossing. Vervolgens wordt met een staafje dat verbonden is met het coagulatieapparaat de oneffenheid weggebrand. Het weefsel ‘verdampt’ en er blijft een brandwondje over. Dit geneest ook als zodanig. In het gezicht geneest dit over het algemeen binnen 10 dagen volledig, op andere plaatsen van de huid kan het echter soms wel tot 3 weken duren voordat volledige genezing is bereikt.